Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Петиция до Путин да отмени забраната на чартъри до Турция, Гърция и България

Свят

Петиция до Путин да отмени забраната на чартъри до Турция, Гърция и България

Снимка:

Принудителното премахване на конкуренцията допринасяло за неразумно повишаване на цените

Отменете забраната за чартърни полети, се казва в петицията на Асоциацията „Федерация на туризма" до руските власти. В документа се настоява да се отворят за руснаци популярни туристически дестинации като Турция, Египет, Гърция, Тунис, Черна гора, България и други страни със задоволителна епидемиологична ситуация, предаде rosbalt.ru.

„В противен случай си запазваме правото да прехвърлим всички разходи за туристическия бизнес и отговорността за задължения към туристите върху държавните органи, и да изпращаме туристи в съдилища, за да защитават нарушените си права“, предупреждават представители на туристическия бизнес. Те се позовават на член 27 от част 2 на Конституцията на Руската федерация, който гарантира правото на свободно движение на граждани както в страната, така и в чужбина.

„Лишавате десетки милиони граждани от правото да работят, да печелят пари и да си почиват, и тези права са посочени в Конституцията “, се настоява в петицията. Авторите подчертават, че изкуствено създадената невъзможност за използване на законното право на почивка се дължи не само на липсата на места в руските курорти, но и на обективната невъзможност да се настанят всички, които искат да починат там. А принудителното премахване на конкуренцията в туристическата индустрия допринася за неразумно повишаване на цените.

„Много граждани на нашата страна са лишени от възможността да си починат добре от 2019 г. насам. Всякакви забрани са неефективни“, пишат от бранша и предупреждават, че ще отнеме „години и десетилетия", за да се подобри, а и да се създаде висококачествена туристическа информационна инфраструктура в Русия.

„Разширяването на настоящата политика, включително забраната за свободно движение, е предвестник на фалити през следващата 2022 г. или по-рано. Невъзможността за осъществяване на печалби прави невъзможно изпълнението на разсрочени и новопоети задължения. Необмислените последици от забраните ще предизвикат масово възмущение. И в настоящите реалности виновни няма да са туристическите агенти и туроператорите, „виновникът“ за случващото се е твърде очевиден. Финансовата разруха е по-близо, отколкото си мислите “, заключават авторите на петицията.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още