Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. „Пфайзер“ ще поиска одобрение на ковид-ваксината си за бебета

Свят

„Пфайзер“ ще поиска одобрение на ковид-ваксината си за бебета

Снимка:

Фармацевтичният гигант „Пфайзер“ ще подаде документи и ще поиска одобрение на ковид ваксината си за бебета над 6-месечна възраст, пише Дейли Мейл.

Плановете на компанията са ваксинирането на бебета и деца в САЩ да започне през тази зима. Молбата на компанията за одобрение на такъв тип имунизация вече предизвика множество противоречия. Очаква се „Пфайзер“ да получи отговор в рамките на следващите два месеца. Решението на здравните власти отвъд океана зависи от резултатите на ваксинирането върху бебета и деца до 5-годишна възраст.

„Компанията планира да „подаде документи“ до ноември“, обяви главният финансов директор на „Пфайзер“ Франк Д'Амелио. След това ще бъде задействана и процедурата по одобряване на ваксината на компанията за деца от 5 до 11-годишна възраст.

Предварителните изпитвания на ваксината при малки деца показват, че тя е безопасна, но има огромен риск от странични ефекти. Младежи - предимно момчета до 14-годишна възраст, получават миокардит, но при по-малки пациенти не е ясно какви ще са дългосрочните ефекти.

САЩ ваксинират деца на 12 и повече години от началото на лятото и се очаква учениците в началните класове да получат първите дози през късната есен.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема