Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. „Пфайзер/Бионтех“ внасят заявление за спешно приложение на ваксината

Свят

„Пфайзер/Бионтех“ внасят заявление за спешно приложение на ваксината

Пфайзер/Бионтех внасят заявление за спешно приложение на ваксината - Tribune.bg
Снимка:

Очаква се 20 милиона дози да бъдат доставени в САЩ през декември

Американската фармацевтична компания "Пфайзер" и немската "Бионтех" внасят днес заявление пред Американското управление за контрол на храните и лекарствата за спешното приложение на тяхната ваксина срещу COVID-19, предаде ББС. С това се стартира процедурата, при която първите имунизации ще могат да започнат още в началото на следващия месец. По този начин се очаква да бъден пресечен и опасният ход на пандемията.

Само преди дни двете компании обявиха, че техният препарат е с 95-процентна ефикасност в предотвратяването на средно-тежки и тежки случаи на COVID-19. Създателите на ваксината очакват предвид успеваемостта на препарата и неговата безопасност ваксината да получи разрешение за спешно приложение, преди да са завършили окончателно всички изпитания.

Заявка на "Пфайзер" и "Бионтех" ще отключи процедура, при която експертите от американския регулатор ще трябва да преценят дали ваксината е готова за използване и кога ще бъдат направени първите ограничени доставки за американските граждани, които с нетърпение очакват ваксината.

От "Пфайзер" обявиха, че около 20 милиона дози ще могат да бъдат на разположение на здравните власти в САЩ през декември. След това още 30 милиона ще бъдат доставени през януари, и още 35 милиона - през февруари и март. Ваксината се поставя на два пъти, през 3-седмичен интервал.  

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Петков Дано бързането за регистрация от F D A да не е за сметка на потенциалните реципеинти на ваксината. Ще е безвредна и без странични реакции , но до колко ще е ефикасна бъдещето и ефекта върху американците ще покаже. Това бързане ме смущава. Дано н съм прав !
20.11.2020 18:58 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети