Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. По инициатива на Емил Радев: В ЕП ще разискват евростратегия за борбата с корупцията и организираната престъпност

Свят

По инициатива на Емил Радев: В ЕП ще разискват евростратегия за борбата с корупцията и организираната престъпност

Снимка:

Подобряването на трансграничното сътрудничество, преодоляването на пропуските в борбата срещу организираната престъпност са част от темите, за които ще се търси европейско решение

Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE) на Европейския парламент одобри предложението на българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и зам.-председател на парламентарната комисия Емил Радев за провеждане на изслушване на тема „Към обща стратегия на ЕС за борбата с корупцията и организираната престъпност – укрепване на инструментите и засилване на сътрудничество между съответните участници”.

Изслушването, което ще се проведе през ноември, цели да се обсъди необходимостта от разработване на цялостна стратегия и подход за борба с корупцията и организираната престъпност на общоевропейско ниво.

Подобряването на трансграничното сътрудничество, преодоляването на пропуските в борбата срещу организираната престъпност и корупцията, прилагането на по-добър надзор и разработването на цялостна политика за предотвратяване на бъдещи пропуски ще бъдат само част от темите, за които ще се търси европейско решение по време на изслушването.

Сред поканените експерти, които ще обменят опит и знания с евродепутатите, ще бъдат новият представител на Европейската комисия, отговорен за този ресор, както и специалисти от Генерална дирекция „Миграция и вътрешни работи” на ЕК. Представители на Европол, Евроджъст, на неправителствения сектор също ще имат думата при търсенето на европейско решение за борбата с корупцията и организираната престъпност.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема