Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. По-строги мерки от днес в Германия заради COVID-19

Свят

По-строги мерки от днес в Германия заради COVID-19

Снимка:

За Коледа се допуска събиране до четирима души извън семейството

Германия е с по-строги мерки заради разпространението на COVID-19 от днес до 10 януари, пише Би Би Си.

Училищата затварят, както и всички магазини, които не са за стоки от първа необходимост. Банките и супермаркетите остават отворени.

Разрешават се събирания до най-много петима души от собственото и от още едно домакинство. За Коледа се допуска събиране до четирима души извън семейството. За Нова година - на 31 декември и 1 януари, се забраняват всякакви събирания. В някои провинции е в сила вечерен час.

Ресторанти, барове и развлекателни центрове в Германия са затворени от ноември, а някои райони на страната са наложили собствени ограничения.

Фризьорските салони също няма да работят. Местата за пиене на алкохол, като популярните сергии за греяно вино също затварят. Нарушенията ще бъдат наказвани с парични глоби.

Призовават се компаниите да насърчват служителите си да работят от вкъщи.

В сряда починалите от коронавирус в страната са 952-ма, а случаите – 23 427.

Същевременно Франция пък въведе вечерен час, при който се забранява излизането навън между 20,00 ч. и 6,00 ч.

Изключение от задължението се допуска само за Бъдни вечер – 24 декември 2020 г., като се препоръчва в случай на събиране това да бъдат до 6 души, без децата.

Вечерният час следва да бъде спазван включително и на 31 декември 2020 г. Глобата при неспазването му е в размер на 135 евро при първо нарушение, увеличена на 375 евро (в случай на неплащане или при неоспорване в срока, посочен в известието за нарушение). В случай на повторно нарушение в рамките на 15 дни: глоба от 200 евро, увеличена на 450 евро (в случай на неплащане или неоспорване в срока, посочен в известието за нарушение). След 3 нарушения в рамките на 30 дни: глоба от 3750 евро и лишаване от свобода в размер на 6 месеца.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още