Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Почина първата съпруга на Доналд Тръмп

Свят

Почина първата съпруга на Доналд Тръмп

Почина първата съпруга на Доналд Тръмп - Tribune.bg
Снимка:

На 73-годишна възраст почина Ивана Тръмп - първата съпруга на Доналд Тръмп и майка на три от децата му, предават световните агенции. Новината за кончината ѝ беше съобщена от бившия американски президент, който написа, че Ивана Тръмп е починала в дома си в Ню Йорк, но без да посочва причина.

„Тя беше прекрасна, красива и невероятна жена, която водеше страхотен и вдъхновяващ живот“, написа Тръмп в социалната платформа „Трут соушъл“.  

Двамата се женят през 1977 г. и се развеждат през 1992 г., но бившите съпрузи запазват добри отношения. Смята се, че Ивана Тръмп има сериозна роля в изграждането на империята на нейния съпруг.

Тя израства в Чехословакия по време на комунизма. Била е бивша състезателка по ски бягане и модел. Двойката има три деца - Доналд Младши, Иванка и Ерик.

Тръмп е втори съпруг на Ивана. Първият -  Алфред Винклмайр - е бил австрийски ски инструктор, за когото тя се омъжва, за да получи гражданство и да напусне тогавашната си комунистическа си родина.

По време на работно пътуване до Ню Йорк през 1976 г. тя среща Тръмп, за когото се жени на следващата година и бързо се превръщат в сензация за медиите, отбелязва Би Би Си.

След развода им г-жа Тръмп стартира свои собствени линии за козметични продукти, дрехи и бижута. Тя получава 14 милиона долара и имение в Кънектикът, наред с други материални придобивки.

Освен това е била омъжена още два пъти – за италианския бизнесмен Рикардо Мацукели от 1995-97 г.; и за италианския актьор Росано Рубиконди от 2008-09 г.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети кончина
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати