Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Полицията разпръсква масови незаконни партита във Франция

Свят

Полицията разпръсква масови незаконни партита във Франция

Снимка:

През уикенда стотици хора пренебрегнаха комендантския час във Франция с незаконни партита в поне два града, докато полицията успя да попречи да се организира масово рейв парти в Париж, съобщиха служители в неделя.

В събота близо до източния град Дижон около 400 души се събрали в изоставен хангар, преди полицията да успее да спре захранването на звуковата система около 2:00 часа в неделя. Полицията също използва сълзотворен газ, за да попречи на десетки други да се опитат да се промъкнат, въпреки усилията за разчистване на помещенията. Двама души бяха задържани, включително заподозрения организатор, а полицията издаде 205 глоби за неспазване на националния комендантски час, който започва в 19:00 ч.

"Това събитие е напълно безотговорно, имайки предвид здравната криза в страната," заяви пред AФП висшият регионален служител на правителството Фабиен Судри, пише БГНЕС.

Друго незаконно парти беше открито късно в петък в От-Корле, село в западната част на Бретан, което привлече около 500 души. Въпреки полицейската намеса много хора останаха да пренощуват на мястото и в събота, въпреки че всички бяха напуснали до неделя сутринта, каза полицията, добавяйки, че са издадени близо 330 глоби за нарушения на ограниченията заради COVID-19.

Междувременно полицията в Париж осуети рейв парти, планирано в индустриална зона близо до югоизточния край на града, задържайки трима души, включително заподозрян организатор.

"Тези хора биха направили по-добре да останат вкъщи и да бъдат търпеливи още малко", заяви министърът на правосъдието Ерик Дюпон-Морети пред радио "Франс Интер".

Миналата седмица президентът Еманюел Макрон призна, че има желание да излезе от третото блокиране на вируса в страната, като обяви поетапно премахване на ограниченията през следващите два месеца. Средните училища ще отворят отново в понеделник и началото на националния полицейски час ще бъде изместено до 21 часа на 19 май, когато кафенета и ресторанти ще могат да се отворят отново само масите на открито.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още