Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Полицията в Берлин разпръсна протеста срещу ограничителните мерки

Свят

Полицията в Берлин разпръсна протеста срещу ограничителните мерки

Полицията в Берлин разпръсна протеста срещу ограничителните мерки - Tribune.bg
Снимка:

Властите в Берлин разпръснаха протеста на над 18 хиляди демонстранти срещу наложените карантинни мерки в страната заради разпространението на коронавируса, предаде АФП.

Мотивът на властите бе, че участниците в митинга не спазват необходимата дистанция от поне метър и половина помежду си и не носят предпазни маски.

Хилядите се събраха пред Бранденбургската врата в града тази сутрин, за да се противопоставят на мерките срещу заразата, но час по-късно полицията в града издаде заповед, с която протестът трябваше да бъде прекратен веднага.

Шефът на полицията в Берлин Барбара Славик предупреди, че ако демонстрантите не се придържат към правилата за безопасност на вирусите, полицията ще освободи района „много бързо“.

Забраната предизвика възмущение от организаторите и техните поддръжници, които наводниха социалните медии с гневни съобщения, обещаващи да протестират така или иначе, като някои дори призоваха към насилие.

Въпреки това повечето протестиращи се разотидоха доброволно. Срещу отделни агресувани групи е използвана физическа сила и лют спрей.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

АСЕН ИЛИЕВ ЗОМБО МУТЕР
ЗОМБО ТИКВА
30.08.2020 10:07 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати