Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Полицията в САЩ в повишена готовност заради очаквани протести в защита на Доналд Тръмп

Свят

Полицията в САЩ в повишена готовност заради очаквани протести в защита на Доналд Тръмп

Полицията в САЩ в повишена готовност заради очаквани протести в защита на Доналд Тръмп - Tribune.bg
Снимка:

Полицията в големите градове на САЩ е в готовност, в случай че бившият президент Доналд Тръмп бъде арестуван тази седмица заради обвинения, че по време на предизборната кампания през 2016 г. тайно е платил на порнозвезда, за да не разпространява компромати срещу него. Властите в Ню Йорк, Вашингтон и Лос Анджелис засилват мерките за сигурност. Всички служители на полицията са в готовност да бъдат мобилизирани. Издигнати са барикади около сградата на съда в Манхатън, където поддръжници на Доналд Тръмп се готвят да протестират. Засилено полицейско присъствие се наблюдава и пред Тръмп Тауър в града.

Всеки член на полицейското управление на Ню Йорк (NYPD), включително детективи са получили заповед да носят цялата си униформа и да са в режим на говотност за мобилизация, каза полицейски източник пред CBS.

В събота бившият президент призова привържениците си да протестират, а думите му събудиха притесненията, че могат да се повторят сцените на насилие, които се разиграха на Капитолия през януари 2021 г.

БГНЕСБГНЕС


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети