Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Полският премиер каза на Зеленски никога повече да не обижда поляците

Свят

Полският премиер каза на Зеленски никога повече да не обижда поляците

Полският премиер каза на Зеленски никога повече да не обижда поляците - Tribune.bg
Снимка:

Полският министър-председател Матеуш Моравецки с остри критики срещу украинския президент Володимир Зеленски по време на изказването си в рамките на последния пред Общото събрание на ООН.

Повод стана зърнената сделка и думите на Зеленски пред ООН, че е обезпокоен от „политическия театър“ около зърнения внос, който се разиграва между съюзниците, от което по думите му печели Москва.

„Искам да кажа на президента Зеленски, че той никога повече не трябва да обижда поляците, както направи онзи ден при участието си в Обединените нации“, каза снощи Моравецки, цитиран от полската осведомителна агенция ПАП.

Полша, Словакия и Унгария решиха да не се съобразят с решението на ЕК за позволяване на украинския внос и да наложат свои собствени ограничителни мерки с довода, че трябва да защитят земеделците си от конкуренцията на значително повишилия се внос от Украйна.

„Първостепенна задача на Европа трябва да бъде да се въоръжи Украйна и тя трябва да помага, като транспортира оръжие. Логистичният разпределителен център Жешув в Югоизточна Полша действа и ще продължи да работи в сътрудничество със съюзниците“, добави Моравецки.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати