Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Полският външен министър спешно отива в Киев

Свят

Полският външен министър спешно отива в Киев

Снимка:

Президентът на Украйна пътува към фронтовата линия

Полският външен министър Збигнев Рау спешно заминава за посещение в Украйна, за да обсъди ситуацията в Донбас, обяви полското външно министерство на страницата си в „Туитър“, предават световните агенции.

„Днес, на 8 април, ще се проведе извънредно спешно посещение на министър Збигнев Рау в Киев. Посещението е свързано със заплахата за мира по границите на Украйна“, се посочва в съобщението.

Последните дни западните държави изразиха загриженост по повод тревогите на украинските военни за концентрация на руски сили по границата с Украйна.

В отговор прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков коментира, че движението на руските войски през територията на Русия не бива да притеснява другите държави, тъй като по никакъв начин не ги заплашва. Той също така подчерта, че случващото се в Донбас е вътрешен украински конфликт, в който руските войски никога не са участвали.

Междувременно стана ясно, че президентът на Украйна Володимир Зеленски също пътува към фронтовата линия по източните граници след вълна от насилие и увеличаване на напрежението с Москва.

„Държавният глава ще посети позиции, където прекратяването на огъня „системно се нарушава през последните дни" и украински войници са убити или ранени“, се посочва в изявление на президентството.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още