Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Посланичката на Венецуела: Гуайдо не управлява и една полицейска кола

Свят

Посланичката на Венецуела: Гуайдо не управлява и една полицейска кола

Посланичката на Венецуела: Гуайдо не управлява и една полицейска кола - Tribune.bg
Снимка:

Ориета Капони обвини САЩ, че са ограбили 30 млрд. долара, а Великобритания – 1,2 млрд. долара

„Във Венецуела Гуайдо не управлява и една полицейска кола, не плаща заплати, не произвежда и барел нефт. Признаването му е акт на натиск“. Това заяви посланикът на Венецуела у нас Ориета Капони по време на кръгла маса, организирана от Съюза на българските журналисти.

Според нея в страна ѝ няма хуманитарна криза, както искали да я представят САЩ. Тя подкрепи казаното с видео репортажи от последните дни в столицата Каракас.

„Икономическото ембарго на страната, обаче, е несъвместимо с опазването на човешките права на венецуелския народ. Тръмп ограби 30 млрд. долара от нас, а Великобритания отказва да върне 1,2 млрд. долара в злато“, изтъкна посланик Капони и подчерта, че Венецуела се нуждае от достъп до ресурсите си. Тази възможност обаче им се отказвала заради ембаргото на САЩ.

Участниците в кръглата маса се обединиха около позицията, че възможността от ескалация на конфликта е голяма, както и опасността за многохилядни жертви. Затова те настояха да се спре с политиката на ултиматуми към Венецуела.

Българският дипломат Жоржета Пехливанова обяви, че бразилският президент Жаир Болсонаро е първи помощник на САЩ в този конфликт, за разлика от мексиканския си колега.

„Младите делфини, които се появиха в региона с чисти биографии, се предложиха на САЩ. В цяла Латинска Америка се шири рецесия, бягство на капитали, търговия с наркотици и много безследно изчезнали граждани. Това е силово решение за взимане на власт с Гуайдо. Но за Венецуела не са избрали подходящия човек“, коментира Жоржета Пехливанова.

Според българския дипломат дори просто сравнение на президента Мадуро с Хуан Гуайдо показвал, че Гуайдо няма капацитет за управление на държавата.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати