Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Посланикът на Великобритания: Искаме споразумение с Европейския съюз за Брекзит

Свят

Посланикът на Великобритания: Искаме споразумение с Европейския съюз за Брекзит

Посланикът на Великобритания: Искаме споразумение с Европейския съюз за Брекзит - Tribune.bg
Снимка:

Очакваме критично важното гласуване в парламента, каза Ема Хопкинс

„Искаме споразумение. Тази седмица искаме да преговаряме сериозно в Брюксел. ЕС знае как да се постигне компромис в последния момент.“ Това заяви посланикът на Великобритания н. пр. Ема Хопкинс пред БНТ.

„Намираме се в решителен период, почти нямаме време, за да видим как ще се справим в преговорите с ЕС. Очакваме критично важното гласуване в парламента, нашите депутати ще имат последната възможност да направят най-доброто за Великобритания", допълни тя.

По думите ѝ, ако не се стигне до положително гласуване по сделката на Тереза Мей, ще трябва Великобритания да иска някакво отлагане. „Това е решително важно за нас“, допълни Хопкинс.
„Обединеното кралство няма да бъде непрекъснато в неопределено положение“, каза още тя.

По думите ѝ споразумението е положителна стъпка, съществуват дребни елементи, които пречат и това е например въпросът за границата със Северна Ирландия, желанието да няма твърда граница между Северна Ирландия и Република Ирландия. Не бива да се разделя една държава, която като нация е обединена. Хопкинс припомни бомбените кампании на ИРА. Въпросът е изключително деликатен и мнозинството от хората искат мирно положение в отношенията. Мнозинството от хората искат от сърце мирно, интегрирано положение в отношенията между Обединеното кралство и Република Ирландия, каза още Ема Хопкинс.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати