Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Посланикът ни в Индия: Пълен колапс! Коронавирусът не си отива

Свят

Посланикът ни в Индия: Пълен колапс! Коронавирусът не си отива

Снимка:

Световни медии от дни съобщават за „епична трагедия” в Индия. 80% от болните са починали, защото не получили помощ от клиниките, казват разгневени жители на някои индийски градове. Няма спринцовки, няма кислород, няма лекарства, хората просто умират, такива шокиращи твърдения също се разпространиха в медиите.

„Индия не е далечен проблем. В такива пандемични времена разстоянията са съвсем скъсени. Здравната система в Индия е в пълен колапс. Коронавирусът не си отива! Това, което се случва в Индия, го показва. Преди три седмици щях да ви отговоря положително на подобен въпрос, защото никой не предполагаше, че това ще се случи”, разказа посланикът ни в Индия Елеонора Димитрова пред NOVA телевизия.

Тя сподели, че за пореден ден броят на новите случаи на заразени е над 350 000, а броят на смъртните случаи са над 3500. Само в Делхи има над 100 000 активни случая.

„Представете си какво предизвикателство е това за здравната система. Това включва само официалната статистика, което е още по-страшно. Лабораториите отдавна изчерпаха капацитета си за тестване. Крематориумите също изнемогват”, добави още посланик Димитрова.

Тя разкри, че няма информация за заразени българи в Индия. Служители на посолството също са добре.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още