Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Поставяме ваксини на македонски граждани на две ГКПП-та

Свят

Поставяме ваксини на македонски граждани на две ГКПП-та

Поставяме ваксини на македонски граждани на две ГКПП-та - Tribune.bg
Снимка:

Кабинетите са разположени в междинната зона между двата пункта

От днес с помощта на българският филантроп д-р Милен Врабевски се откриват два центъра за ваксинации на македонски граждани на ГКПП Ст. Лисичково-Делчево и ГКПП Златарево-Ново село. Това става в сътрудничество с Министерствата на здравеопазването, отбраната, вътрешните и външните работи и Агенция "Митници", съобщиха от Сдружението за македоно-българско приятелство /СМБП/ в Скопие.

Кабинетите са разположени в междинната зона между двата пункта и няма нужда гражданите на РС Македония да влизат в България, съответно и да имат документ за негативен PCR - тест.

От СМБП обявиха още, че всеки, който иска да се ваксинира, може да избере между ваксините на Пфайзер, Модерна, Астра Зенека.

В момента всеки, който има българско гражданство, след поставянето на втора доза ваксина, ще получи международно признат сертификат за ваксинация. От сдружението търсят начин такъв сертификат да получат и гражданите на РС Македония, които нямат българско гражданство. На обявени телефони всеки, който иска да се ваксинира, може да заяви това предварително.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети