Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Потвърдено: Тръмп налага по-тежки мита на Китай

Свят

Потвърдено: Тръмп налага по-тежки мита на Китай

Снимка:

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп потвърди плановете да увеличи митата върху китайски стоки до 25%, информира "Ройтерс". Информацията изтече вчера, преди официалното й оповестяване, като източници от американската администрация твърдяха, че списъкът със стоки е изготвен така, че да засегне ключови отрасли за китайската икономика. 
Тръмп се опитва да окаже натиск върху Китай, за да получи търговски отстъпки. Удрянето с по-тежки мита, от планираните преди време 10%, било предприето, защото Пекин отказал да изпълни исканията на Вашингтон, а също така заради реципрочните мерки на азиатския гигант върху американски стоки. Това е заявил американският търговски представител Робърт Лайтхайзър. Той твърди, че с плана администрацията на САЩ използва допълнителни опции да насърчи Китай да промени "вредните си политики и поведение" и да приеме политики, които ще доведат до по-справедливи пазари и просперитет за всички граждани.
Въвеждането на митата от Вашингтон са част от политиката на протекционизъм на Тръмп, който твърди, че родината му е ощетена и ще запази работните места на американците.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив