Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Пожар в Албания, има опасност от взрив на боеприпаси

Свят

Пожар в Албания, има опасност от взрив на боеприпаси

Пожар в Албания, има опасност от взрив на боеприпаси - Tribune.bg
Снимка:

Пожар избухна в горите на остров Сазан близо до Вльора, където огнеборците полагат всички усилия за овладяването му.

Министърът на отбраната Нико Пелеши съобщи, че от неделя на обяд 61 служители, основно от ВМС и въоръжените сили на Сухопътните войски, съвместно с пожарната на Вльора, работят за гасене на огъня на острова.

„Продължават максималните усилия при изключително трудни условия, където теренът и растителността затрудняват гасенето на пожара“, обяви Пелеши в социалните мрежи. Теренът и гъстата растителност са затруднили изключително намесата на войските, цитира думите му Албанската телеграфна агенция.

От Министерството на отбраната предупреждават, че на острова има боеприпаси от намиращата се там малка военноморска база и съществува реална опасност те да се взривят вследствие на пожара.

Битката с пламъците на остров Сазан продължава, с помощта на Военноморска флотилия в Пашалиман и специални части, съобщиха по-рано тази сутрин властите в Албания.

Ситуацията продължава да е критична, тъй като пламъците се разпространяват заради вятъра, съобщи телевизия Ора Нюз. Броят на военнослужещите, участващи в гасенето на пожара, се е увеличил с членове на ВМС в Пашалиман, членове на специалните части, пожарната от Вльора и доброволци, съобщиха днес от Министерството на отбраната.

Задимяването в района създава опасност за престоя в него.


Топ новини

виж още
Актуална тема