Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Франция ще евакуира от Париж около 100 пациенти с COVID

Свят

Франция ще евакуира от Париж около 100 пациенти с COVID

Франция ще евакуира от Париж около 100 пациенти с COVID - Tribune.bg
Снимка:

С прехвърлянето на болни властите се надяват да избегнат ново блокиране на около 12 милиона души в и около столицата

Правителството на Франция заяви, че планира тази седмица да евакуира около 100 пациенти с COVID -19 от отделенията за интензивно лечение в парижкия регион, тъй като болниците са претоварени, съобщава АФП, цитирана от БГНЕС.

С прехвърлянето на болни властите се надяват да избегнат ново блокиране на около 12 милиона души в и около столицата, полагайки усилия да ускорят ваксинацията, която започна бавно.

„До края на тази седмица вероятно около 100 пациенти ще бъдат евакуирани от района на Ил дьо Франс“, съобщи говорителят на правителството Габриел Атал на летище Орли, където двама пациенти - на 33 и 70 години, бяха прехвърлени по въздух до югозападния град Бордо.

По-късно тази седмица два специално оборудвани влака ще закарат „няколко десетки пациенти в региони, които в момента са под по-малко напрежение“ от пандемията, добави Атал.

Той заяви, че правителството прави всичко възможно, за да не се наложи да се предприемат по-тежки ограничителни мерки.

Правителството вече е наредило спиране на работа през уикенда в северния регион Па-дьо Кале, където по-рано този месец започна прехвърляне на пациенти с COVID в по-малко натоварени болници, както и в региона около Ница.

От близо 4100 пациенти с COVID, които в момента са в реанимация в цялата страна, около 1100 са в болниците в Париж.

Във Франция остава в сила вечерен час от 18:00 часа. Затворени са ресторантите, кафенетата, кината, театрите и големите търговски центрове, но въпреки това броят на новозаразените случаи през последните седмици продължава да нараства стабилно.                                                         


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети