Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Преди и след COVID-19 – американец показа снимка

Свят

Преди и след COVID-19 – американец показа снимка

Снимка:

Американец показа шокираща снимка – преди и след COVID-19. А разликата е плашеща.

Преди да се зарази той тежи почти 87 кг., има мускули и е здрав. Всичко това обаче се променя за няколко седмици. След прекараната болест 43-годишният Майк Шулц е блед и рязко отслабнал, като е загубил над 20 кг.

Мъжът прекарва месец и половина в болница, налага се да бъде интубиран.

„Исках да покажа на всички колко лошо може да бъде в продължение на 6 седмици да си на вентилатор . Освен всичко друго, COVID-19 намали белодробния ми капацитет. Повече от 8 седмици бях далеч от семейството и приятелите“, споделя мъжът в Инстаграм.

Той работи като медицинска сестра и е нямал придружаващи заболявания.

„Мислех, че съм достатъчно млад, за да не ме засегне и знам, че много хора мислят така“, споделя Шулц и затова със снимката иска да покаже, че никой не е застрахован.

Болестта при него се развива толкова бърза, а състоянието му е тежко, че младият мъж разказва как времето е било спряло. Шулц не е осъзнавал колко седмици вече е в болница.

Предполага се, че се е заразил на фестивал в Маями, където още поне 38 души са се разболели с коронавирус. Дни след партито вдига 40 градуса температура и се задушава, развива и пневмония. Добрата новина е, че вече се е излекувал от COVID-19, но възстановяването му продължава вкъщи.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още