Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Прекъсвания на тока в Украйна и Молдова след руските ракетни удари

Свят

Прекъсвания на тока в Украйна и Молдова след руските ракетни удари

Прекъсвания на тока в Украйна и Молдова след руските ракетни удари - Tribune.bg
БГНЕС

Целият Лвов в западната част на Украйна е без електричество, след ракетните удари в Украйна - включително в столицата Киев. Съседна държава Молдова също съобщи за "мащабни" прекъсвания на тока, въпреки че не е била пряко засегната.

Русия напоследък засили атаките си срещу украинските енергийни мрежи, отбелязва BBC. По-рано в Украйна беше обявена въздушна тревога на фона на съобщения за експлозии на редица места.

Цялата Киевска област е без ток. Прекъснато е и водоподаването. Метрото изпълнява функциите на бомбоубежище, както беше в първите дни след началото на войната в Украйна.

Руските ракетни удари причиниха масово прекъсване на електрозахранването в Молдова, заяви молдовският вицепремиер Андрей Спину, предаде Ройтерс.

"Масово прекъсване на тока в Молдова след днешната руска атака срещу енергийната инфраструктура на Украйна“, написа в "Туитър" Андрей Спину, който също така е министър на инфраструктурата.

"Moldelectrica, TSO (оператор на преносна система), работи за повторно свързване на повече от 50% от страната към електрическата мрежа", посочи той.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети