Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Преместиха Навални в затвора, за да излежи присъдата от 2 години и половина

Свят

Преместиха Навални в затвора, за да излежи присъдата от 2 години и половина

Снимка:

Водещият критик на Кремъл Алексей Навални е преместен в затвора, където ще изтърпи присъдата си от 2 години и половина лишаване от свобода.

Навални е прехвърлен в наказателна колония, съобщи Франс прес. „Той е преместен там, където трябва да бъде по решение на съда“, каза Александър Калашников, ръководител на Федералната затворническа служба, цитиран от агенция РИА. „Гарантирам, че няма опасност за живота и здравето му“, допълни той.

Навални получи ефективна присъда, защото според магистратите нарушил многократно изпитателния срок на условната си присъда от 2014 година.

Адвокатът на Навални Вадим Кобзев заяви в петък, че все още не е знаел къде се намира клиентът му. В четвъртък защитният екип на опозиционния политик заяви, че Навални е бил преместен от московски затвор в неизвестно място, вероятно в колония.

Миналата седмица Европейският съд по правата на човека нареди на Русия да освободи Навални, заявявайки, че животът му е в опасност в затвора, но Москва бързо отхвърли този апел.

Навални прекарва месеци за възстановяване в Германия от отравянето с „Новичок” в резултата на което той колабира при полет в Сибир през август миналата година. Русия отрече участие, но Навални заяви, че това е наредено от Путин.

Старото дело, по което Навални получи ефективна присъда, е заведено през 2012 г. по сигнал от руския клон на френската козметична марка „Ив Роше“. Оттам твърдят, че са били подлъгани от двамата братя Навални - Алексей и Олег, да сменят своята партньорска фирма за транспорт и доставки. Новият контрагент е бил фирма на братя Навални, а цените ѝ са се оказали по-високи. Човекът, подал сигнала, не е бил призоваван от съда, а всички останали свидетели на прокуратурата опровергали твърдението за щетите на фирмата.  


Коментари (1)

Иванов С тривиален похват на КГБ се изфабрикува дело: наш човек подава сигнал за претърпчни щети от Навални. После изчезва яко дим. Всички останали свидетели на прокуратурата опровергават твърдението за щетите. Съдът, руският съд, обаче, който е известен с това, че е най-обективен, най-справедлив и най-хуманен го намира за виновен. Какви са мотивите - де юре - никакви! Де факто цар Путя 1-ви е много засегнат от това, че г-н Навални разкрива, с факти, колко голям крадец е царят; колко голям лъжец е царят; колко вреден за поданиците си е той с безидейното си царуване, въвличащо РФ в нескончаеми войни със съседите си и по цял свят.
Е, кой цар, който по царски си краде, лъже, непрекъснато воюва навън и убива в страната, не би се ядосал и не би се разправил с такъв нахалник като г-н Навални? А? ... Не са много такива царе. Изглежда, че е единствен.
26.02.2021 21:04 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още