Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Премиерът Борисов изпрати съболезнователна телеграма до министър-председателя на Шри Ланка

Свят

Премиерът Борисов изпрати съболезнователна телеграма до министър-председателя на Шри Ланка

Премиерът Борисов изпрати съболезнователна телеграма до министър-председателя на Шри Ланка - Tribune.bg
Снимка:

Осъждам най-категорично тези жестоки актове на тероризъм, написа Борисов до Ранил Викремесингх

Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до министър-председателя на Шри Ланка Ранил Викремесингхе.

“Потресен съм от новината за ужасяващите атентати в църкви и хотели в Шри Ланка, довели до загубата на живота на толкова много хора и стотици ранени. Осъждам най-категорично тези жестоки актове на тероризъм, които не биха могли да бъдат оправдани с никакви каузи”, пише премиерът Борисов.

“От името на българското правителство и от свое име изказвам най-дълбоки съболезнования на Вас и близките на жертвите, както и най-искреното ни съчувствие към болката на приятелския народ на Шри Ланка. Пожелавам бързо възстановяване на всички пострадали”, посочва още Борисов.

Междувременно стана ясно, че вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева е изпратила съболезнователна телеграма до Тилак Марапана, министър на външните работи на Шри Ланка. „Моля да предадете най-искрените ни съболезнования към семействата на жертвите и пожеланията ни за бързо възстановяване на всички ранени. Скърбим заедно с шриланкийския народ “, посочва Захариева.

Вицепремиерът допълни, че България осъжда по най-категоричен начин тероризма във всичките му форми и вярва, че отговорните за тези атентати ще бъдат изправени пред правосъдието.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети