Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Премиерът на Гърция заснет на купон с 40 души на остров Икария

Свят

Премиерът на Гърция заснет на купон с 40 души на остров Икария

Снимка:

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис е подложен на критики, след като наруши противоепидемичните мерки за борба с коронавируса в Гърция, наложени от самия него, съобщава БНТ.

През уикенда в социалните мрежи се появиха видеа и снимки с Мицотакис, който се наслаждава на обяд в компанията на близо 30-40 души на остров Икария. Премиерът беше заснет на балкона на дома на Христодулос Стефанадис - депутат от управляващата партия, който същевременно е и лекар.

„Това е трагичен край на посещението на премиера, с тълпата от десетки хора на тераса на депутата за сбогуване, в нарушение на всички мерки, подписани лично от него. Смятаме, че подобно поведение, освен че е опасно, представлява обида за икарийския народ, който плаща висока цена от мерките за забрана”, се посочва в изявление на местната организация на опозиционната партия Сириза.

През декември Мицотакис също беше критикуван, че нарушава мерките. Той беше засечен заедно със съпругата си да карат велосипеди в планината Парнита, северно от Атина, въпреки ограничението хората да спортуват само близо до домовете си.

Депутатът, организирал събирането, изтъква, че след финала на визитата на премиера на острова, където са обсъдени хода на ваксинациите, местните проблеми и насърчаването на проекти за развитие, е поканил премиера на лека закуска, където е присъствала охраната му и придружаващите го лица. Стълкновение е станало след пристигане на хора, които са искали да го видят лично.

По време на закуската бяха спазени всички мерки, наложени от протоколите за контрол на пандемията, т.е. използването на маски, броя на хората на масата и други, отбеляза Христодулу Стефанадис.

Говорителят на правителството Христос Тарантилис отговори на критиките: „Във време, когато се развива националната програма за ваксинация, изискваща подкрепата на всички политически партии, г-н Ципрас избира тактиката на разделяне и дезориентация.“

Беше подчертано също, че обядът се е провел „на открито“ при всички правила за безопасност, включително с маски, които се махали само по време на хранене. 

 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Αλέξης Τσίπρας (@alexistsipras)  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още