Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Премиерът на РСМ посъветва Радев да се занимава с реформите в България

Свят

Премиерът на РСМ посъветва Радев да се занимава с реформите в България

Премиерът на РСМ посъветва Радев да се занимава с реформите в България - Tribune.bg
Снимка:

Днес правителството няма да обсъжда предложенията за конституционни промени. Това каза македонският премиер Димитър Ковачевски ден след като правосъдният министър Кренар Лога съобщи, че това ще се разглежда във вторник.  

"Когато службите са готови и когато това бъде част от дневния ред ще бъдете информирани", каза още Ковачевски, цитиран в БГНЕС. Той отхвърли твърдението, че има "натиск върху депутатите за приемане на конституционните промени".

Според него българският президент Румен Радев "трябва да се занимава с реформите в неговата страна".

Премиерът все още не е видял днешното изявление на българския президент Румен Радев, според което страната "не си е научила урока от миналата година да не лобира нито пред членовете на ЕС, нито пред европейските институции", но подчерта, че президентът на съседната страна трябва да се занимава с реформите в неговата страна.

„Не съм виждал изявлението и няма какво да коментирам. Македония има много ясни позиции не само в ЕС, но и в НАТО. Ние сме държава, която на 100 процента хармонизира външната си политика с ЕС, държава, която взема решения в НАТО наравно с другите държави, включително и заедно с България. Ние всяка година имаме европейски доклади за хода на реформите, смятам, че президентът на съседната страна трябва да се занимава с реформите в неговата страна“, посочи Ковачевски.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати