Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Премиерът на Украйна подаде оставка

Свят

Премиерът на Украйна подаде оставка

Снимка:

По-рано в YouTube се появиха два аудиозаписа под името „Как да заблудиш президента“

Премиерът на Украйна Алексей Гончарук съобщи, че е подал оставката си и я е предал на президента Владимир Зеленски, за да бъде внесена във Върховната рада.

„Приех длъжността, за да изпълнявам програмата на президента. За мен той е пример за откритост и благоприличие. За да отхвърля всякакви съмнения относно нашето взаимно уважение и доверието си към него, му предадох оставката си, за да я внесе в парламента“, написа Гончарук на страницата си във Фейсбук.

Премиерът подчерта, че напоследък обществеността е свидетел на „събития, разгръщащи се около публикувани в мрежата досиета и монтирани фрагменти от записи на срещи на правителството“, чието съдържание изкуствено създава идеята, че главата на правителството и неговия екип не уважават държавния глава.

"За много групи на влияние, които търсят достъп до финансови потоци, е полезно да изглежда така. Но това не е вярно", подчерта Гончарук. Премиерът нарече също Зеленски "модел на откритост и благоприличие", цитира ТАСС.

От офиса на президента на Украйна вече заявиха, че са получили оставката от Гончарук. "Държавният глава ще я разгледа. Службата на президента на Украйна ще докладва резултатите от прегледа", се казва в изявлението, цитирано от БГНЕС.

По-рано в YouTube се появиха два аудиозаписа под името „Как да заблудиш президента“, на които бе обявено ,че има фрагменти от неформална среща на Гончарук на 16 декември 2019 г. преди предстоящата среща с президента Владимир Зеленски. "Историята е за Алексей Гончарук, ръководителят на Министерството на финансите Оксана Маркарова, шефът на Националната банка на Украйна Яков Смолий, заместник-ръководителят на Националната банка Екатерина Рожкова и заместник-ръководителят на кабинета на президента и Юлия Ковалив на среща с" глупавия президент "Зеленски", е надписът под първия клип.

Гласът, приписан на Гончарук, моли събеседниците си да му помогнат да обясни на държавния глава защо пръстенът се затяга и как това може да повлияе на държавния бюджет. Твърди се, че Гончарук също признава, че сам е лаик в икономиката и че президентът има "много примитивно разбиране на икономическите процеси".  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още