Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Пресата в Гърция: Интерпол издирва мъж за експлозията в Истанбул, избягал в България

Свят

Пресата в Гърция: Интерпол издирва мъж за експлозията в Истанбул, избягал в България

Пресата в Гърция: Интерпол издирва мъж за експлозията в Истанбул, избягал в България - Tribune.bg
БГНЕС

Интерпол издирва мъж за експлозията в Истанбул, избягал в България, съобщават гръцки медии, цитирани от bTV.

Според източници от гръцката полиция турските власти чрез Интерпол са изпратили сигнал, че лице, което се смята за заподозряно, е избягало в България.

Международната организация е отправила предупреждение към съседните на Турция държави във връзка със заподозрян за смъртоносната експлозия в Истанбул, при която загинаха шестима души, а 81 бяха ранени.

Те са изпратили снимки и самоличността на заподозрения, за да бъдат информирани съседните страни, включително Гърция, и бъде арестуван, ако премине границата.

От извършената в Гърция проверка не са открити доказателства, които да сочат, че заподозреният е минал през страната, докато, както по всичко личи, в момента търсеният се намира в България, посочват гръцките издания.

Ден преди това полицията в Истанбул съобщи, че е задържала 46 души във връзка с нападението, включително сирийка, идентифицирана като Ахлам Албашир, за която се смята, че е поставила взривното устройство.

При първоначалния разпит жената е казала, че е била обучавана от кюрдски бойци в Сирия и е влязла в Турция от района Африн в Северозападна Сирия, информира още полицията.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети