Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Прецедент: Двойка лесбийки родиха общо дете

Свят

Прецедент: Двойка лесбийки родиха общо дете

Снимка:

Британска лесбийска двойка се сдоби с първото бебе, родено от две утроби, съобщава британския Телеграф. Бебето е родено в рамките на забележителна процедура, наречена „споделено майчинство“.

Жасмин Франсис-Смит роди синът си Отис преди два месеца, използвайки яйцеклетка, имплантирана с помощта на инвитро процедура, с която за първи път е била оплодена съпругата ѝ Дона.

Процедурата, извършвана от Лондонската женска клиника, включва един партньор, който предоставя яйцеклетката, докато другият впоследствие износва плода.

И докато над 100 бебета вече са родени от лесбийски двойки, използващи изкуствено оплождане, тази процедура преминава една стъпка по-напред, тъй като в нея взимат участие и двамата родители.

Двете майки споделят, че искат Отис да стане астронавт, но всъщност може да бъде какъвто си поиска. „Винаги ще го подкрепяме във всичко, което иска да направи“, заключват те.

„Просто сме щастливи, че се получи толкова добре и информацията е закодирана там. Това ще помогне на хората в бъдеще - ще ги сближи, вместо да чувстват, че единия има по-голяма връзка от другия.“  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив