Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Президентът на Армения отказа да подпише заповедта на премиера за уволняване на началника на Генералния щаб

Свят

Президентът на Армения отказа да подпише заповедта на премиера за уволняване на началника на Генералния щаб

Президентът на Армения отказа да подпише заповедта на премиера за уволняване на началника на Генералния щаб - Tribune.bg
Снимка:

Президентът на Армения Армен Саркисян не одобри оставката на началника на Генералния щаб на въоръжените сили Оник Гаспарян, която се изисква от премиера Никол Пашинян и предизвика бурни протести, съобщи пресслужбата на арменския лидер.

„Президентът на републиката, в рамките на конституционните си правомощия, върна проектоуказа с възражения. Обобщавайки мненията на юристи и експерти, можем да заключим, че той коренно противоречи на конституцията", се казва в изявлението на уебсайта на президента.

Отбелязва се, че президентът не подкрепя никоя политическа сила и взема решения, ръководени изключително от националните интереси.

"Безспорно е, че въоръжените сили трябва да останат неутрални по политически въпроси. Очевидно е, че във връзка с войната личният състав на въоръжените сили повече от всякога се нуждае от универсална подкрепа и внимание. Решаването на проблемите на личния състав на армията е приоритет, той не трябва да се пренебрегва по никакъв начин случай," се казва в изявление.

Президентът смята, че настоящата ситуация е безпрецедентна, изисква системни и всеобхватни решения и не може да бъде разрешена чрез чести кадрови промени, без да се вземе предвид ситуацията в страната.

По-рано около 10 000 противници на арменския премиер Никол Пашинян участваха в митинг близо до парламента на Ереван, съобщи РИА Новости. Те поискаха оставката на Пашинян. Полицейското присъствие беше засилено и не се стигна до напрежение.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати