Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Президентът на Бразилия обвини Леонардо ди Каприо за пожарите в Амазония

Свят

Президентът на Бразилия обвини Леонардо ди Каприо за пожарите в Амазония

Снимка:

Известният актьор и природозащитник по-рано обеща финансова помощ за възстановяването на „белите дробове“ на Земята

Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро обвини холивудската звезда Леонардо ди Каприо за пожарите в Амазония.

„Този Леонардо Ди Каприо е готин човек, нали? Дава пари на Амазония, за да бъде изгорена“, заяви Болсонаро, без да представи доказателства.

Палежите в Амазония тази година се смятат за най-тежката стихия от десетилетия. Огромна част от най-голямата тропическа гора в света бе унищожена от пламъците, като се смята, че част от пожарите са умишлени.

В социалните мрежи през последните седмици се появиха твърдения, че природозащитници от поне 3 НПО-та, свързани с WWF, са плащали за снимки от пожарите. Фотосите пък са използвани за набиране на средства за борбата с природните бедствия. Твърди се, че точно това е накарало и хората да подпалват горите.

През тази седмица бяха задържани 4-ма доброволци пожарникари, за които се смята, че имат връзка с пожарите. Те обаче бяха освободени. Според недоказаните твърдения е, че Ди Каприо е дал 300 хил. долара на едно от тези НПО-та.

Леонардо ди Каприо е известен като природозащитник. По-рано тази година актьорът обеща 5 милиона долара помощ за „белите дробове“ на Земята.  

 

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още