Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Принц Филип е невредим след катастрофа

Свят

Принц Филип е невредим след катастрофа

Снимка:

Инцидентът станал ден преди да се въведат нови мерки за сигурност на пътя

Принц Филип е невредим след катастрофа, а британските медии описват това като истинско чудо. 97-годишният съпруг на кралица Елизабет II катастрофира снощи, след като се е включвал в движението на главен път A149. Той управлява сам кола Range Rover и се удря с друг автомобил. Колата на кралската особа се преобръща, а той излиза от нея невредим. „Той беше в съзнание, но много, много притеснен и треперяше“, разказва очевидец на катастрофата пред БиБиСи.

В другата кола са били две жени, които са пострадали леко и след преглед в болницата са вече у дома.

Въпреки че е херцог на Единбург и съпруг на кралицата, принц Филип е трябвало да даде проба за алкохол. Такава е направена и на шофьора на другата кола в катастрофата, както го изисква законът на Острова. И двете проби са отрицателни.

Любопитно е, че катастрофата става ден преди да се въведат нови мерки за безопасност на въпросния път. Властите са решили да намалят скоростта на пътя A149 и да сложат камери за средна скорост. Причината била в множеството сигнали, че отсечката е опасна и че стават много катастрофи на нея. От 2012 до 2018 година там са регистрирани над 40 катастрофи, пет, от които са с фатален край.

Принцът се оттегли от официалните си задължения през 2017 година, а през лятото на тази година ще навърши 98 години.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още