Принц Хари, певецът Елтън Джон и други знаменитости са завели дело срещу издателя на британския в."Дейли мейл" по обвинение в подслушване на телефони и други нарушения на правото на личен живот, съобщи Ройтерс. Сред ищците са и актрисите Елизабет Хърли и Сейди Фрост, както и партньорът на Елтън Джон Дейвид Фърниш.

В съобщение на адвокатска кантора "Хамлинс" се казва, че повдигналите обвинението разполагат с доказателства, включително за поставяне на подслушвателни устройства в автомобили и жилища, както и за подслушване на частни телефонни разговори. Кантората представлява принц Хари и Сейди Фрост.

Отношенията на принц Хари и съпругата му Меган с британските таблоиди бяха прекратени, след като двамата се ожениха през 2018 г. Съпрузите обявиха, че няма да имат никакви контакти с четири от големите британски издания, сред които е и "Дейли мейл", заради фалшиви информации. Хари и Меган изтъкнаха и намесата на медиите в живота им като водещ фактор за решението им да се оттеглят от ангажиментите си към кралското семейство и да се преселят в САЩ.