Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Принц Хари: Искам да прекъсна цикъла на болка за децата си

Свят

Принц Хари: Искам да прекъсна цикъла на болка за децата си

Принц Хари: Искам да прекъсна цикъла на болка за децата си - Tribune.bg
Снимка:

Понякога трябва да поставяте психичното си здраве на първо място, смята херцогът

Херцогът на Съсекс заяви в подкаста на Armchair Expert, посветен на психичното здраве, че иска да „прекъсне цикъла на болка и страдание" при възпитанието на собствените си деца, пише БиБиСи.

Принц Хари, който очаква дъщеря, вече се радва със съпругата си Меган Маркъл на сина им Арчи. Той призна, че не иска да предава болка от собствения си опит. По-малкият син на Даяна не мисли „да сочи с пръст“ към никого. Той определя живота си като „смесица между Шоуто на Труман и посещение в зоологическа градина“.

„Със сигурност, когато става въпрос за родителство, ако съм изпитвал някаква форма на болка или страдание поради болката или страданието, което може би баща ми или родителите ми са страдали, ще се погрижа да прекъсна този цикъл, така че да не го предам“, сподели принц Хари пред водещия Дакс Шепърд.

Херцогът на Съсекс е убеден, че от родители към деца „така или иначе се предават много генетични болки и страдания“. „Ние като родители трябва да правим най-доброто, което можем, за да се опитаме да кажем:„ Знаеш ли какво, ще се уверя, че това, което ми се случи на мен, няма да се случи с теб", подчерта принц Хари. Той призна, че това е трудно да се направи, но за него „това се свежда до осъзнаване“.

Относно грижите и възпитанието, което е получил от баща си, херцогът споделя, че изведнъж е започнал да сглобява цялата картина на преживяното.

„Знам това за живота му, знам също, че това е свързано с родителите му. Така че това означава, че той се е отнасял към мен така, както е бил третиран, следователно как мога да променя това за собствените си деца“, се пита принц Хари.

Херцогът изтъква, че преместването на семейството му в САЩ не е било част от плана, но „понякога трябва да вземате решения и да поставяте семейството си на първо място и да поставяте психичното си здраве на първо място".

„Така че, живеейки сега тук в Калифорния, всъщност мога да вдигна глава и да се чувствам различно. Мога да взема Арчи на гърба на велосипеда ми, никога не бих имал шанса да го направя преди", коментира херцогът.

Според кралския кореспондент на Би Би Си Джони Даймънд в двореца казаното от принц Хари се коментира „от частната страна на завесата".

„Разни хора в различни квартали ми казваха, че това до голяма степен е резултат от Меган, че Хари е бил по-щастлив в ролята си преди Меган. Но самият Хари казва в този подкаст ... че Меган е била част от процеса на неговото осъзнаване", коментира Даймънд.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати