Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Принц Хари обвини брат си Уилям във физическо насилие в книгата си: Хвана ме и ме събори на пода

Свят

Принц Хари обвини брат си Уилям във физическо насилие в книгата си: Хвана ме и ме събори на пода

Принц Хари обвини брат си Уилям във физическо насилие в книгата си: Хвана ме и ме събори на пода - Tribune.bg
Снимка:

Принц Хари обвини брат си Уилям в акт на насилие през 2019 г., съобщиха АФП и ДПА, позовавайки се на откъс от книгата на принц Хари, публикуван в “Гардиън”.

Вестникът съобщи, че книгата описва спор между двойката за съпругата на принц Хари - Меган.

„ Той ме хвана за яката, скъса огърлицата ми и ме събори на пода. Паднах върху купата за вода на кучето, която се спука под гърба ми, а парчетата се врязаха в мен. Лежах замаян, след което се изправих и му казах да се маха“.

Снимките показват, че принц Хари редовно е носел тъмна огърлица на врата си по събития през 2019 г. Дворецът Кенсингтън заяви, че „няма коментар”.

В книгата, според „Гардиън”, се казва, че скандалът е бил предизвикан заради коментари, които принц Уилям е отправил към принц Хари в дома му в Лондон през 2019 г.

Уилям бил критичен към брака му с Меган Маркъл и я описвал като „трудна” и „груба”. 

Принц Хари пише, че брат му го е призовал да отвърне на удара, но той е отказал да го направи. По-късно Уилям се е извинил за постъпката си.

Според книгата големият брат се държал като престолонаследник и не можел да разбере, че по-малкият брат не се чувства добре в ролята си на „резерва”.

В книгата се описва и случка на погребението на принц Филип, когато Чарлз им казва „Моля ви, момчета, не превръщайте последните ми години в нещастие“.

Заглавието на книгата „Spare” („Резервен”) идва от реплика, изречена от баща им пред покойната майка на принцовете - принцеса Даяна. При раждането на Хари Чарлз казал, че работата му е свършена, защото вече имат и престолонаследник, и резерва.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети