Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Принц Хари: Съмнявам се в официалната версия за смъртта на майка ми

Свят

Принц Хари: Съмнявам се в официалната версия за смъртта на майка ми

Принц Хари: Съмнявам се в официалната версия за смъртта на майка ми - Tribune.bg
Снимка:

Принц Хари изрази съмнение относно официалната версия за това как майка му - принцеса Даяна, е загинала в автомобилна катастрофа, стана ясно от интервю за ITV, посветено на мемоарната му книга "Spare".

"Има много неща, които не са обяснени", смята малкият син на принцесата на народа. Хари заяви, че след смъртта на майка си през 1997 г. е преживял "посттравматичен стрес" и трудно е приел смъртта ѝ.

"Винаги съм си представял, че тунелът е някакъв коварен проход, който е опасен по своята същност, но той беше просто един кратък, обикновен тунел без излишни подробности. Нямаше причина някой някога да умре в него", признава Хари.

Той не вижда смисъл от възобновяване на разследването на автомобилната катастрофа, но поставя под въпрос официалните заключения от нощта на катастрофата.

По време на интервюто принцът изрази и надеждата си, че един ден може да се помири с баща си и брат си.

"Прощаването е 100% възможност, защото бих искал да си върна баща ми. Бих искал да си върна брат ми", изтъкна той пред интервюиращия го Том Брадби.

 "В момента не ги познавам така добре, както и те вероятно не познават мен", уточни Хари. Той обвинява таблоидната преса като "антагонист", който според него "иска да създаде възможно най-много конфликти".

След интервюто, обаче, новият крал взел "крайно решение", съобщи  The Sunday Times. Ако Хари желае да присъства на коронацията на баща си - Чарлз ІІІ, ще може да го направи само като обикновен гост.

"Нарушавайки традицията, Чарлз ще се откаже от епизода, по време на който кралските херцози коленичат и отдават почитта си към монарха. Само Уилям ще направи това", разкрива източник на изданието. Като причина за промяната се посочват мемоарите на Хари „Spare“. Книгата все още не е пусната официално в продажба, но няколко публикувани откъса вече предизвикаха редица скандали.

Официално кралското семейство все още не е коментирало разкритията на Хари, но според източници на The Sunday Times брат му Уилям е бесен, както и "разтревожен и натъжен" от нейното съдържание. Въпреки това той не възнамерява да отмъщава на брат си.

От своя страна, по-малкият син на лейди Даяна посочва, че е направил публично достояние разрива си с британското кралско семейство и е предприел медийна офанзива, за да се опита да помогне на монархията и да промени медиите. Хари обвини членовете на семейството си, че са си легнали с дявола - таблоидната преса - за да очернят него и съпругата му Меган и да подобрят собствената си репутация. Той поясни за британската телевизия ITV, че е напуснал Великобритания със семейството си и е отишъл в Калифорния през 2020 г., "страхувайки се за живота ни", и заяви, че вече не може да познае баща си и по-големия си брат принц Уилям, престолонаследника.

"След много, много години лъжи, които бяха изречени за мен и семейството ми, идва момент, в който, връщайки се към отношенията между някои членове на семейството и таблоидната преса, тези някои членове решиха да си легнат с дявола... за да реабилитират имиджа си", разстроен е принцът. Хари повтори и доразви обвиненията, които двамата с Меган отправиха, откакто се отказаха от кралските си задължения - че кралските особи и техните помощници не само не са ги защитили от враждебната и понякога расистка преса, но и активно са пускали истории за тях чрез анонимни източници.

Интервюто за ITV е първото от четирите участия в предавания, които ще бъдат излъчени през следващите дни с цел популяризиране на книгата на Хари "Spare".

Проучвания на общественото мнение във Великобритания показват, че много британци започват да се отегчават от цялата кралска мелодрама и е малко вероятно по-нататъшните разкрития да разклатят възгледите им, независимо дали симпатизират на Хари и Меган, или ги критикуват.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети