Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Принц Уилям и Кейт ще посетят опожарена Австралия

Свят

Принц Уилям и Кейт ще посетят опожарена Австралия

Снимка:

Уилям и Кейт ще се срещнат с огнеборци и доброволци от Австралия, както и с пострадали от природното бедствие

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж ще посетят опустошените от пожари райони на Австралия. Те имат желание да подпомогнат възстановяването им, пише Сидни морнинг трибюн.

Принц Уилям и съпругата му Кейт ще получат официалната покана за посещение от премиера на Австралия Скот Морисън до края на седмицата.

Посещението цели от една страна да привлече вниманието на обществеността към районите, които се нуждаят от финансова и друга помощ, а от друга страна да помогне за връщането на туристите в пострадалите области.

Уилям и Кейт ще се срещнат с огнеборци и доброволци от Австралия, както и с пострадали от природното бедствие.

Кралската двойка не е посещавала страната от 2014 г., Преди това Уилям и Кейт ходеха често на южния континент и имат общо 5 визити.

Стотици населени места в югоизточна Австралия бяха засегнати от горските пожари тази година. Някои експерти дори ги определят като най-тежките в историята.

Загинаха 33 души, а повече от 2000 домове изгоряха. На 5 януари Уилям и Кейт публикуваха емоционално изявление, в което споделиха, че гледат с ужас случващото се в Австралия.

Властите в страната очакват посещенията на туристи тази година да бъдат между 10 и 20 процента по-малко, като много хора са се отказали да посетят Австралия точно заради големите пожари.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още