Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Привърженици на Тръмп с пушки пред изборната комисия в Аризона

Свят

Привърженици на Тръмп с пушки пред изборната комисия в Аризона

Снимка:

Избирателната комисия във Финикс продължава работата си

Център за преброяване на бюлетините от американския вот в Аризона  беше принудително затворен за известно време заради гневни привърженици на Доналд Тръмп.  Те са се събрали на демонстрация пред центъра с настояване всеки глас от вота да бъде преброен.

CNN предава, че голяма част от тях са били въоръжени с пушки.

"Служителите в отдела за избори ще продължат работата си. Ще публикуваме резултати довечера, както сме планирали. Благодарим на шерифа на полицията, която върши нейната работа, за да може ние да вършим нашата", излязоха с изявление от избирателната комисия.

Първоначално в окръг Марикопа Байдън е водил със 70 000 гласа, но след идването на протестиращите преднината е била стопена, пише Irish Post.  

Последвал е и сблъсък с полицията и охраната, което е принудило служителите да се заключат в сградата.

Fox News обяви победа в Аризона за Байдън, но броенето все още продължава.

Тръмп се нуждае от победа в Аризона, за да има шанс да бъде преизбран. Ако Байдън се придържа към слабата разлика в този щат, ще му е нужно да си осигури Невада, за да спечели изборите.

Междувременно привържениците на Тръмп обградиха и центровете за преброяване в Мичиган, щат, който снощи прогнозира победата на Байдън, настоявайки да се спре преброяването на гласовете.

Много анализатори предупреждаваха, че над 400 000 американци могат да излязат въоръжени на улицата, ако изборни фалшификации застрашат вота за президент.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още