Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Проблеми с приложенията на гиганта Google засегнаха милиони потребители по цял свят днес

Свят

Проблеми с приложенията на гиганта Google засегнаха милиони потребители по цял свят днес

Проблеми с приложенията на гиганта Google засегнаха милиони потребители по цял свят днес - Tribune.bg
Снимка:

Google разполага с едни от най-широко използваните услуги в света. YouTube отчита над 2 милиарда влезли потребители всеки месец

Днес приложенията на технологичния гигант Google се сринаха.

Проблемите засегнаха милиони потребители по цял свят, които не можеха да получат достъп до много от услугите на компанията. Много от потребителите се оплакаха, че не могат да използват YouTube Music, Google Drive, Google Classroom, Google Play, Google Home, Google Maps, Android Play Store и други. Платформите са показвали съобщения за грешки без допълнително обяснение.

Прекъсванията в избрани приложения на Google не са необичайни, но сривът в понеделник засегна всички популярни услуги на компанията, включително Google Hangouts, Google Chats и Google Meet, продукти, които хората използват все повече по време на пандемията от COVID-19.

Според BBC търсачката на Google е останала незасегната от проблемите, засягащи другите й услуги. Други източници обаче информират за проблеми и с търсачката.

Не е ясна причината за срива, но според сайта DownDetector най-много засегнати има в Западна Европа и по-специално във Великобритания. Повечето от съобщенията за недостъпност от страна на потребителите идват от Европа и Индия, но са засечени подобни прекъсвания и в Австралия, Япония и САЩ.

В България проблемът продължи около час, а в Западна Европа услугите на Google бяха недостъпни по-дълго време.

Според уебсайта за наблюдение на прекъсванията DownDetector повече от 12 000 потребители на YouTube са били засегнати в различни части на света, включително САЩ, Великобритания и Индия.

Down Detector съобщава, че проблемите с платформите са се увеличили около 13:30 часа българско време.

Малко по-късно Google потвърди за такива прекъсвания. YouTube също потвърди, че много от потребителите му имат проблеми с достъпа до платформата.

„Нашият екип е наясно и разглежда проблема“, написа екипът на Youtube в Туитър акаунта на компанията. „Ще ви информираме веднага щом имаме още новини.“

„Услугите вече са възстановени за някои потребители и очакваме решение за всички потребители в близко бъдеще“, съобщи Google в понеделник сутринта американско време.

Краткото прекъсване оказа значително влияние върху милионите потребители на компанията, много от които разчитат на услугите на Google за основни работни приложения като имейл и календари, пише BBC.

Прекъсването се отрази и на свързаните с Google интелигентни устройства като домашни високоговорители - което накара някои потребители да се оплакват в социалните медии, че не могат да изключат някои светлини в домовете си.             

Макар и кратка, аварията в Google e обезпокоително напомняне за това колко зависими са милиони хора от услугите в облака.

Всеки, който се е опитал да отвори документ на Google или да отговори на спешно съобщение в Gmail, се е почувствал ужасен, когато не е успявал да го изпрати: „Моля, опитайте да презаредите тази страница или да се върнете към нея след няколко минути. Съжаляваме за неудобството.“

Пандемията ни показа колко ценни могат да бъдат услугите като Google Cloud Platform, за да поддържаме работната сила да си сътрудничи продуктивно и от дома.

Но бизнесът, който е избрал Cloud на Google, ще бъде обезпокоен от днешния инцидент - колкото и кратък да е той. Компаниите ще искат да знаят какво точно се е объркало и да получат уверения, че това няма да се повтори.   

Трябва да се има предвид, че някои от най-големите компании в САЩ разчитат на услугите на Google, включително Uber, Netflix и Twitter.

Според агенция Ройтерс в понеделник следобед всички услуги на компанията-майка на Google - Alphabet Inc не са били достижими за хиляди потребители по целия свят.

Собственият уебсайт на Google, който регистрира прекъсвания, показа, че всички услуги на компанията са имали прекъсвания около 14:00 часа българско време.

Google разполага с едни от най-широко използваните услуги в света. YouTube отчита над 2 милиарда влезли потребители всеки месец, като хората гледат над милиард часа видео на тази платформа на Google.

Подобни откази в системите на Google са редки, въпреки че проблем с някои сървъри създаде затруднения за потребителите в САЩ през юни 2019 г.

В този случай виновникът беше промяна в настройките на сървъра, която трябваше да бъде приложена към няколко машини в определен регион, но случайно беше приложена към много повече.                                                      


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети