Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Прокурори искат 30 дни затвор за Алексей Навални

Свят

Прокурори искат 30 дни затвор за Алексей Навални

Прокурори искат 30 дни затвор за Алексей Навални - Tribune.bg
Снимка:

Руската прокуратура е поискала от съда да даде 30 дни затвор дисидента Алексей Навални, който бе задържан вчера при пристигането си със самолет в Москва от Германия, където се възстановяваше от отравяне.

На днешното заседание на съда може да бъде взето и друго решение, което да трансформира в ефективна условната му присъда от 3,5 години.

Формално изглежда поводът за задържането е престоят на Навални в Германия. Той изтърпява условна присъда и не е трябвало да напуска страната. Въпреки че целият свят знаеше, че опозиционерът е настанен в немска болница, руските служби са започнали да го издирват на 27 ноември. На 29 декември осъденият Навални е включен в „списък с издирвания с разпореждане за вземане на мерки за арестуването му”.

На видео, заснето в полицейски участък, се чува как Навални назовава съдебното заседание "тотално беззаконие" и обвинява президента Владимир Путин, че от страх погазва наказателния кодекс.

"Изисквам тази процедура да бъде възможно най-открита, така че всички медии да имат възможността да наблюдават удивителната абсурдност на случващото се тук", апелира Навални.

Представители на ООН и западни държави призоваха Русия да освободи опозиционния политик, а някои държави заплашиха с допълнителни санкции срещу руски чиновници, отговорни по случая.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

БГ Ами правилно ще го осъдят, те го тровили, пък той отказал да мре! Това е "основателна"причина!
Къде си бе Таракане , ела да изкоментираш ,немците ли отровиха Навални с новичок , или той сам се отрови! И да изкоментираш Кремълския нещастник, който изпратил цялата милиция да блокира летището заради човек , който си казва открито мнението!
18.01.2021 17:43 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети