Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Прокурори поискаха ограничаване на опасните изказвания на Тръмп

Свят

Прокурори поискаха ограничаване на опасните изказвания на Тръмп

Прокурори поискаха ограничаване на опасните изказвания на Тръмп - Tribune.bg
Доналд Тръмп

Федералните прокурори поискаха от съдията, който наблюдава делото за класифицирани документи срещу Доналд Тръмп, да забрани на бившия президент да прави публични изявления, които "представляват значителна, непосредствена и предвидима опасност за служителите на правоприлагащите органи", участващи в обвинението.

Искането до окръжния съдия на САЩ Айлин Канън е отправено след невярното твърдение на Тръмп от началото на седмицата, че агентите на ФБР, които са претърсили дома му през август 2022 г., са били упълномощени да го застрелят, съобщи „Индипендънт“.

Прокурорите отбелязват, че претърсването е било умишлено извършено, когато Тръмп и семейството му са отсъствали, и е било координирано със Сикрет сървис. Не е била използвана сила.

"Искането на правителството е необходимо поради няколко умишлено неверни и подстрекателски изявления, направени неотдавна от Тръмп, които изопачават обстоятелствата, при които ФБР е планирало и изпълнило заповедта за обиск в Мар-а-Лаго", написаха прокурорите от екипа на специалния адвокат Джак Смит.

"Тези изявления създават крайно подвеждащо впечатление за намеренията и поведението на агентите на федералните правоприлагащи органи - лъжливо внушават, че те са съучастници в заговор за убийството му - и излагат тези агенти, някои от които ще бъдат свидетели по време на процеса, на риск от заплахи, насилие и тормоз", добавиха те.

Адвокатите на защитата са възразили срещу искането за ограничаването на изявленията на бившия президент.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати