Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Наводнени болници в Лондон пренасочват пациенти

Свят

Наводнени болници в Лондон пренасочват пациенти

Снимка:

Пожарната служба е получила 300 сигнала за наводнения

Проливни дъждове и бури в югоизточната част на Англия предизвикаха наводнения по улиците на Лондон, съобщи BBC. Две болници в Източен Лондон призоваха пациентите да използват други отделения за спешна помощ, а линейките се пренасочват. И други болници в района на наводнението отправиха подобни апели, заявявайки, че изпитват „оперативни проблеми поради обилните валежи“.

Проливният дъжд причини и сериозни наводнения в домове, пътища и гари. В южната част на британската столица, близо до гара „Куинстаун роуд“, полицията отцепи движението по улица, която бе залята от вода и бе станала непроходима.

Много от пътните артерии на столицата са затворени поради наводненията, включително станции и тунели на метрото. Превозните средства са блокирани и служителите предупреждават хората да не пътуват при тези опасни условия.

Лондонската пожарна служба заяви в „Туитър“, че е получила 300 сигнала за наводнения в югозападната част на столицата. Британската метеорологична служба обяви оранжев код за бури в Лондон и околностите му. На места се очаква да паднат 100 мм дъжд само в рамките на няколко часа тази вечер.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още