Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Бомбената заплаха дошла, след като полетът на Ryanair вече е бил отклонен към Минск

Свят

Бомбената заплаха дошла, след като полетът на Ryanair вече е бил отклонен към Минск

Бомбената заплаха дошла, след като полетът на Ryanair вече е бил отклонен към Минск - Tribune.bg
Снимка:

Беларус разкри съдържанието на предполагаемия имейл от „Хамас“

Предполагаемата заплаха от бомба, посочена от Беларус като причина, поради която тя отклони самолет към Минск, преди да арестува журналист на борда, е изпратена след пренасочването на самолета, съобщи доставчикът на електронна поща Рroton Technologies със седалище в Женева. Компанията е смятана за най-големия доставчик на сигурни имейли в света.

Полетът на Ryanair от Атина до Вилнюс с издирван опозиционен активист беше принуден да кацне в Минск в неделя.

„Поради нашето криптиране не можем да осъществим достъп - да проверим съдържанието на съобщението“, изтъкват от ProtonMail в Tуитър. Въпреки това компанията може да провери времето на изпращане и да потвърди, че е било след пренасочването на самолета.

Беларуският президент Александър Лукашенко предизвика международен скандал, след като изпрати боен самолет за прихващане на полета на Ryanair. След кацането в Минск журналистът дисидент Роман Протасевич и приятелката му бяха арестувани.

Беларуските власти твърдят, че Минск е получил заплашителен имейл от адрес на ProtonMail, предполагаемо от палестинската ислямистка група „Хамас”, в който се твърди, че на борда на FR4978 има бомба.

„Ние, войниците на „Хамас“, настояваме Израел да прекрати огъня по ивицата Газа. Искаме Европейският съюз да се откаже от подкрепата си за Израел в тази война. На този самолет е поставена бомба. Ако не отговорите на нашите изисквания, бомбата ще избухне на 23 май над Вилнюс. Аллах Акбар", се посочва в имейла според властите в Беларус.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети