Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Психолог за Путин: Манията и параноята го карат да повлече народа си в бездната

Свят

Психолог за Путин: Манията и параноята го карат да повлече народа си в бездната

Психолог за Путин: Манията и параноята го карат да повлече народа си в бездната - Tribune.bg
Снимка:

Според него Зеленски дава сериозна заявка за световно лидерство

„Светът на Путин става все по-подреден в манийно-параноидните фантазии, нараства тревожността от контакта с хората. Манията го  кара да надхвърли възможностите си и да повлече народа си в бездната“. Това заяви криминалният психолог Росен Йорданов в „Офанзива“ по Нова ТВ.

Той се позова на три мита - за големия богатир, руски гений и руската душа.

„Щедростта, решимостта и героичността на руснака са експлоатирани от Путин. Той е ирационален, живее в подредена среда. От руска страна говорят вманиачени подставени лица. Те не подхождат на рационалността“, смята той.

И допълва, че Путин е бил много обран в емоционално отношение. „Опитва се да изглежда решителен и смел. В обкръжението си Путин има и по-вманичени от него, а и има и уплашени“, отбелязва Йорданов. По думите му Путин се е опитвал да сдържа емоциите си.

Относно Зеленски, психологът смята, че е получил възможността да демонстрира, че е лидер. „Надарен и способен актьор, той умее да работи с медиите. Той се възползва максимално добре от ситуацията, но наблюдаваме висока степен на театралност. Това, че се облича по един и същи начин е преднамерено. Дава сериозна заявка за световно лидерство“, посочи той.

По казуса с хвърлената снежна топка по премиера Петков, психологът счита, че е проявил мъжество, а гражданите, които са го направили, е трябвало да бъдат наказани. А враждебността и агресията са единственият изход за хората без аргументи.


Топ новини

виж още
Актуална тема