Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Публикацията за "платените жълтопаветни русофоби" не била официална позиция на Москва

Свят

Публикацията за "платените жълтопаветни русофоби" не била официална позиция на Москва

Публикацията за платените жълтопаветни русофоби не била официална позиция на Москва - Tribune.bg
Снимка:

Авторът имал право да изразява своето мнение

Страницата във Фейсбук на посолството на Русия в България, на която беше публикуван коментар, в който се казва, че "по-големи олигофрени и малоумници от платените жълтопаветни русофоби няма" се поддържа от дипломатическата мисия у нас, но това не била официална позиция на Русия. Това казаха от дипломатическата мисия пред телевизия "България Он Еър".

На страницата на посолството на руската федерация в България е публикуван линк към коментар на лидера на партия "Възраждане" Костадин Костадинов. В него авторът нарича протестиращите срещу дарената от Русия коледна елха в центъра на София „олигофрени и малоумници“. От руското посолство коментират, че авторът има право да изразява своето мнение, без да бъдат напълно съгласни с него.

Костадинов също обясни, че не вижда проблем в случая и твърдо застава зад думите си.

Българското Министерство на външните работи обаче поиска обяснения по случая още на следващия ден след публикацията. Заместващият директора на дирекция “Източна Европа и Централна Азия” посланик Георги Панайотов е провел разговор със съветник в посолството на Руската федерация. Той е предал позицията на българската страна по повод безкритичното публикуване на "Фейсбук" страницата на посолството на препечатка от сайт.

Българският дипломат е изразил разочарование по повод публикуването на мнение, съдържащо обидни за българския народ квалификации. Той е посочил, че подобни действия не допринасят за двустранните ни отношения с Русия, а напротив, създават благоприятна почва за антируски настроения сред българските граждани, съобщи българското Министерство на външните работи.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати