Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Путин е наредил руски военни да „пазят мира“ в Източна Украйна

Свят

Путин е наредил руски военни да „пазят мира“ в Източна Украйна

Путин е наредил руски военни да пазят мира в Източна Украйна - Tribune.bg
Снимка:

Руският президент Владимир Путин е издал заповед военни части да „поддържат мира“ в Източна Украйна, съобщава АП.

Все още не е ясно какви формирования и кога ще бъдат насочени натам. Не е ясно и дали ще навлязат на територията на Украйна.

Според информация на CNN влизането на руските части в Украйна би могло да стане още тази нощ. По данни на рският канал RT вече се вижда колона от военна техника в района. Информацията не е официално потвърдена.

Съобщението на решението на руския президент идва малко след най-динамичното развитие на ситуацията региона и часове, след като Путин обяви, че признава Донецк и Луганск, подчертава информационната агенция AP.

След обръщението на руския държавен глава САЩ и ЕС отговориха, че ще наложат санкции на Москва.

Според анализатори изявлението на Кремъл е противоположно на европейските усилия за дипломатично решение на ескалиращата криза. Отношенията между Изтока и Запада са подложени и на ново изпитание, дори погледаното от търговска гледна точка. Представители от САЩ и Великобритания нарекоха действията на Русия като нарушение на международното право.

Решението за признаване на Донецк и Луганск идва в ден, в който двата района засилиха схватките си, което западните сили смятаха, че Путин може да използва, за да като претекст за атака, срещу страна, която се опитва да се противопостави на Москва да я издърпа обратно в своята орбита, се подчертава още в статията на АП.

 

 

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати