Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Путин и Байдън ще се срещнат на 15-16 юни в Женева

Свят

Путин и Байдън ще се срещнат на 15-16 юни в Женева

Путин и Байдън ще се срещнат на 15-16 юни в Женева - Tribune.bg
Снимка:

Байдън ще бъде в Европа в средата на юни, за да присъства на срещите на върха на Г-7 и НАТО

Срещата на президентите на Руската федерация и САЩ Владимир Путин и Джо Байдън ще се състои на 15-16 юни в Женева. Това съобщи Си Ен Ен, цитирана от БГНЕС, позовавайки се на източници от администрацията на Байдън.

„Служителите на администрацията заявиха, че Женева е окончателно определена като град домакин за дълго обсъжданата среща между двамата лидери, които се очаква да се срещнат на 15-16 юни в края на първото задгранично пътуване на Байдън“, твърди медията.

Ръководителят на американската администрация ще бъде в Европа в средата на юни, за да присъства на срещите на върха на Г-7 и НАТО. Срещата на Г-7 ще се състои на 11-13 юни във Великобритания, а срещата на Организацията на Северноатлантическия пакт - на 14 юни в Брюксел.

На 13 април Путин и Байдън проведоха втори телефонен разговор по инициатива на Вашингтон, откакто втория встъпи в длъжност като глава на американската държава, по време на който президентът на САЩ покани руския лидер да проведат лична среща в трета държава през следващите месеци.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети