Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Путин и Зеленски заедно на Бали за среща на Г-20

Свят

Путин и Зеленски заедно на Бали за среща на Г-20

Путин и Зеленски заедно на Бали за среща на Г-20 - Tribune.bg

Президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Володимир Зеленски ще участват в срещата на Г-20, която ще се проведе от 15 до 16 ноември в Бали. Това заяви индонезийският външен министър Ретно Марсуди пред местни издания.

Новината се върти от около седмица в публичното пространство като се цитират различни източници от правителството на Индонезия.

На 7 октомври посланикът на Индонезия в ОАЕ Хусин Багис каза, че Зеленски, подобно на Путин, се е съгласил да участва в срещата на Г-20.  Дмитрий Песков също потвърди, че Русия ще участва.

„Засега отговорът все още е много положителен“, потвърди Марсуди.

Според министъра, индонезийските власти продължават да установяват връзки както с Путин, така и с Зеленски. Въпреки това настоящата ситуация в света е „динамична“ и има съмнения, че планът няма да се състои, подчерта министърът.

Администрацията на президента на САЩ заяви, че ако Путин дойде на срещата на Г-20, тогава Зеленски също трябва да участва в нея. Британското външно министерство заяви, че Русия няма морално право да участва в срещата на Г-20 в Индонезия, докато конфликтът в Украйна продължава.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство с третия мандат?
Покажи резултати Скрий резултати