Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Путин: Искаш мир, готви се за война. Украинската контраофанзива е напълно неуспешна

Свят

Путин: Искаш мир, готви се за война. Украинската контраофанзива е напълно неуспешна

Путин: Искаш мир, готви се за война. Украинската контраофанзива е напълно неуспешна - Tribune.bg
Снимка:

Украинската контраофанзива е напълно неуспешна, въпреки че Киев подготвя нови активни настъпателни операции в някои части на фронта, заяви руският президент Владимир Путин в интервю за предаването „Москва. Кремъл. Путин“, предаде ТАСС, цитиран от БТА.

Руското общество е единно и това е ключът към победите на страната, твърди Путин, според който Русия се готви за война, но иска мир. Така той отговори на въпроса на водещия за коментар на препоръката на комисия на Конгреса на САЩ Вашингтон да се подготви за едновременна война с Русия и Китай, включително като се вземе предвид вариантът за ядрена конфронтация.

Според Путин „всички ние се готвим за война, защото следваме добре известния древен принцип: искаш мир, готви се за война. Но ние изхождаме от това, че искаме мир“.

Той допълни, че в главата на никой здравомислещ човек не трябва дори да се появява мисълта за възможност за война между ядрени сили.

„Ако говорим за война между великите ядрени сили - това е съвсем друга история“, отбеляза Путин, сравнявайки такава конфронтация с войната в Украйна и конфликта в Близкия изток. „Не мисля, че хората със здрав разум трябва или може да мислят за това. Но ако го допуснат,  то само ни кара да бъдем предпазливи.“

Руският президент допълни, че „ние искаме мир, а ако те (Западът – бел. ред.) искат да воюват с Русия, то това е съвсем друга война, това не е провеждане на специална военна операция“.

Той подчерта, че Москва и Пекин съвсем не формират някакъв военно-политически съюз, докато Западът прави именно това.

„Вече много пъти сме казвали: ние не се обединяваме в някакъв военно-политически съюз, докато американците го правят. Нещо повече, те принуждават своите съюзници да влошават отношенията си с Русия и Китай“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати