Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Путин нарече разговора с Байдън „прагматичен“, бил много различен от Тръмп

Свят

Путин нарече разговора с Байдън „прагматичен“, бил много различен от Тръмп

Путин нарече разговора с Байдън прагматичен, бил много различен от Тръмп - Tribune.bg
Снимка:

Връщат посланиците в дипломатическите мисии в Москва и Вашингтон

Посланиците на САЩ и Русия ще се завърнат към своята работа съответно в Москва и Вашингтон. Ние се договорихме, че този въпрос е решен. Това заяви руският президент Владимир Путин на пресконференция след срещата с с американския държавен глава Джо Байдън в Женева. Той уточни, че посланиците „се връщат на мястото си по служба“ като конкретните дати са проблем от техническо естество. Руският президент нарече преговорите „много конструктивни“ и заяви, че не смята, че има „враждебност“.

Той каза също, че са обсъждали възможността Украйна да се присъедини към НАТО, но не даде детайли.

В общия смисъл на думата Путин обясни, че разговора с Байдън е бил „прагматичен“, на моменти конструктивен.

Той каза, че са обсъдили стратегическата ядрена стабилност и че двете страни ще проучат промените в наскоро разширения договор за контрол на въоръженията „Нов старт“.

Путин определи Джо Байдън като „опитен държавник“ и заяви, че „е много различен от президента Тръмп“.

ПутинПутин

Държавникът заяви още, че Русия е предоставила изчерпателна информация на САЩ за предполагаеми кибератаки и че двете страни са се ангажирали с темата.

„Ние вярваме, че киберпространството е изключително важно и за двете страни“, каза той, като посочи неотдавнашната атака срещу американска петролна система в Тексас и атаката срещу здравната система в Русия.

Путин видимо обаче се ядоса на въпрос на репортер на ABC News, който попита руския президент за отношението му към политическите опоненти.

„Ако всички ваши политически опоненти са мъртви, в затвора, отровени ... Това не изпраща ли съобщението, че не искате политическа битка?“ попита журналистката.

На това Путин даде пример с бунтовете от 6 януари в Капитолия на САЩ и каза, че Русия не иска такъв хаос в страната си. 

Двамата президенти не са се разбрали да си гостуват. „Вярвам, че за да се случат такива срещи и посещения, трябва да има правилни условия“, каза Путин. Американският лидер отпътува от мястото в президентския автомобил, който го чакаше до входа повече от 10 минути. Преди да седне в колата, Байдън се усмихна на журналистите и вдигна палец, което бе разтълкувано като положителен знак, съобщи Ройтерс.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати