Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Путин нареди масовата ваксинация срещу короновируса да започне следващата седмица

Свят

Путин нареди масовата ваксинация срещу короновируса да започне следващата седмица

Снимка:

Ваксинирането ще започне с първите две рискови групи - лекари и учители

Президентът на Русия Владимир Путин нареди властите да започнат масова ваксинация в страната срещу Covid-19 от другата седмица, предадоха световните агенции. "Искам да организирате работата така, че в края на следващата седмица да сме започнали с ваксинирането", каза Путин по време на видеоконферетна среща с вицепремиерът Татяна Голикова, отговаряща за здравеопазването.

Путин съобщи, че в страната са произведени или ще бъдат произведени в близките дни около 2 милиона дози от ваксината срещу коронавируса. "Това ни дава възможност да започнем ако не масова, то мащабна ваксинация", подчерта Путин, цитиран от ТАСС. Ваксинирането ще започне с първите две рискови групи - лекари и учители”, каза Путин. 

На 11 август Русия стана първата страна в света, която регистрира ваксина срещу коронавируса, която бе наречена "Спутник V". Националният институт по епидемиология съобщи, че ефективността й е 92% . После беше разработена и втора - "ЕпиВакКорона" от центъра "Вектор".  


Коментари (1)

А бе, Путьооо што толко дълго чака ? ... Регистрира една ваксина. Втора. Трета... Да не би крепостните селяни да се опъват? Или, кат се ваксинират дават много фира? ... Ами ти - заврял си се в тая дупка и не мърдаш от там! Я се ваксинирай и ти, па изляз на въздух, бе! Да не би и теб да те гони шубето, а?
03.12.2020 19:30 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още