Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Путин обмисля пак да се кандидатира за президент

Свят

Путин обмисля пак да се кандидатира за президент

Снимка:

Това обаче ще е възможно, ако бъдат приети предложените конституционни промени

Владимир Путин обяви, че може отново да се кандидатира за президент на Русия, ако бъдат приети необходимите конституционни промени.

„Не изключвам възможността да се кандидатирам, ако тази възможност се появи в конституцията. Ще видим“, заяви той в интервю за държавната телевизия, предаде Ройтерс.

В Русия ще се проведе референдум от 25 юни до 1 юли за предложените конституционни промени. Те включват и поправка на основния закон в Русия, която да позволи на Путин още два шестгодишни мандата като президент. Сегашният му мандат изтича през 2024 година.

Опонентите му твърдят, че реформите са създадени така, че да позволят на Путин да запази властта до 2036 г. и представляват конституционен преврат. Кремъл казва, че са необходими за засилване на ролята на парламента и подобряване на социалната политика и публичната администрация.  


Коментари (1)

Да живей др. Иванов! Ген. Димитър Владимиров, служител на II отдел на Държавна сигурност и на Пето главно управление (УБО), специализирал в КГБ, бивш шеф на НСО, напада яко управляващите и хвали Р. Радев, естествено в БоТВ!
21.06.2020 19:50 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още